Bu dalış noktamız Alsancak açıklarında derin bir dalış noktamız dır . Genellikle dalış noktalarımıza şamandralarla bağlanıp kolaylıkla inip çıkabilirken, bu noktamız bize çapalarla bağlanıp biraz macera yaşama hissini de tattırır.
Yapı olarak diğer dalış noktalarından çok farklı bir yüzey yapısına sahiptir.
Kıbrıstaki dalış noktaları genelde kayalık ve duvarlardan oluşur , ama Tridacna diğerlerinden farklı olarak yere paralel, çok yüksek olmayan kayalar ve parça parça posedonya grupları ve kumluk alanlardan oluşan bir dalış noktasıdır.
Bu dalış noktamız 33 metreden başlayıp 45 metreye kadar uzanıyor. Bu özelliğiyle dalış yeteneklerini test etmek isteyen en az Advanced Open Water sertifikalı dalgıçlarımızın favorisi olmaya da adaydır.Sığ kısmı güneyden başlamakta , derin kısmı ise kuzeye doğru uzanmaktadır. Farklı dip yapısı burada yaşayan flora ve faunayı da etkilemektedir.Örneklemek gerekirse burada çok çeşitli vatoz türleriyle karşılaşmak mümkündür.Genelde burda görülen vatoslar 1.5 metre ile 2 m arasında değişmekte ve en az 2 çeşit , eğer şanslı gününüzdeyseniz 4 hatta 5 çeşit vatoz görmeniz mümkündür.
Bu çeşitler de BUTTERFLY STINGRAYS, ROUND STINGRAY ,EAGLE RAYS , TORPEDO RAYS ve nesileri de tükenmek üzere olan GUITARFISH olarak bilinirler. Tabi Kıbrıs deyince hemen akla gelen lagos ve orfolarımız heryerde olduğu gibi bu dalış noktamızda da mevcuttur. Tüm bu ilginç özelliklerinin yanında Akya (Mineri),Orkinoz,Ahtapot, nudibranch ler sürüler halinde Sarpa, tuna, melana ve dev kabuklularla bile karşılaşmak mümkündür.
|